Slagschaduw van windturbines

Slagschaduw van windturbines

Wat is slagschaduw? Dat is volgens Wikipedia een schaduw die een object werpt op een ondergrond of een ander voorwerp, zoals de schaduw van windturbines op woningen. Dit wordt vaak als hinderlijk ervaren door de bewoners van de woningen, met name de wisseling tussen wel en geen schaduw, aldus RVO.

Volgens jurisprudentie van de Afdeling mag de slagschaduw van nieuwe windturbines de in artikel 3.12, eerste lid van de Activiteitenregeling neergelegde norm bij woningen van derden niet overschreden worden: “Dit is een voor de exploitant van het windpark rechtstreeks bindende norm die hem ertoe verplicht de nieuwe windturbines te voorzien van een automatische stilstandvoorziening om ervoor te zorgen dat de wettelijk gestelde norm voor slagschaduw bij nabijgelegen woningen van derden niet wordt overschreden.” Zie uitspraak ABRS 5 februari 2020.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s