Zonneladder bij aanvraag voor zonneakker

Zonneladder bij aanvraag voor zonneakker

De gemeente heeft een bestemmingsplan vastgesteld voor het mogelijk maken van een zonnepark van zo’n 59 hectare. Daarnaast heeft de gemeente een omgevingsvergunning verleend voor de bouw van de zonnepanelen. Een natuurorganisatie kan niet instemmen met deze ontwikkeling. Volgens hen is de ontwikkeling in strijd met de provinciale omgevingsverordening.

De betreffende verordening bepaalt onder meer dat een dergelijk plan moet voldoen aan de zonneladder. Volgens de natuurorganisatie is er voldoende ruimte op bestaande daken beschikbaar en is die mogelijkheid niet onderzocht. Lees de interessante overweging over de provinciale zonneladder in rechtsoverweging 8 e.v. van deze uitspraak: ABRS 23 oktober 2019.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s